Valpeblogg

Valpene 1 uke

Forrige søndag klokka 11.30 ble den første valpen født. Tilsammen ble det født 17 valper. Dessverre hadde det nok vært litt for fullt i den magen for 4 var født døde. Eller 3 var født døde go den 4. døde nok pga surstoffmangel i livmora. Han var sistemann, kom med rumpa først og var både uten fosterhinner og navlestrengen var av. Vi dro en tur til veterinæren helt på slutten av fødselen for Eden begynte å ha litt grønne avflytninger fra livmora og det betyr at noe kan gå veldig galt. Det viste seg at det var to valper igjen der, den ene ei lita tispe på 170 gram ble født i bilburet på vei til veterinæren og krabbet rundt inni buret når jeg åpnet det. Frisk og rask.

Dessverre så mista vi to til på dag 2 og dag 3. Den ene var en tispe som var fryktelig lita og underernært når ho kom til verden, ho veide 150 gram og jobba på, dessverre så klarte vi ikke å redde henne. På dag 3 ble en av hannene avlivet pga at den hadde et lite hull i ganen, men stort nok til at han ikke klarte å suge å få seg mat. Dette ville ikke ha reparert seg selv.

Kullet besto av valper som veide fra 150 gram til 368 gram. Et forholdsvis ujevnt kull vektmessig, men de 11 som er her nå er sterke, livskraftige valper med god matlyst. De er runde og gode om magene sine og det er ro og fred i valpekassa. 

Eden har vært helt utrolig. Ho begynte faktisk sitt liv som mor med å bli redd og nesten litt sint på valpene, men det gikk fort over til varm og omtenksom morsfølelse. Fortsatt tilbringer ho 90 % av all tid i valpekassa med valpene. Valpene veier nå fra 320 gram til 624 gram så ujevnheten fortsetter fordi alle vokser i sin egen vekstkurve. Nå vet jeg av erfaring at størrelsen nå som valp har ingenting å si for hvem som blir størst som voksen.

Det er veldig deilig å ha kommet seg fram til at valpene har blitt 1 uke, det er stritt å ta vare på nyfødte valper i såpass store kull for man må passe på at alle får mat i løpet av dagen og natta. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.07 | 13:23

Hei,
Vi er på jakt etter en bror til IS Vestenfors Theo som var fire år i mars 21. Vi kan love mye turer og lange turer, spesielt i fjellet. Har dere valper?

...
02.02 | 14:20

Hei.har dere irsk setter valper til salgs? Vi tar gjerne en mer beskrivelse om oss og evt.en telefon om det er mulighet for å få kjøpt en tippe valp🙂 mvh Nora

...
08.01 | 15:24

Hei! Vi er på utkikk etter irsk setter. En stor type som ikke er rettet mot jakt. Har dere det? Mvh Anna müller

...
09.10 | 16:20

Hei igjen🙂min iranske venner kjøpte Ferferi av dere🙂Ferferi er Devergpuddel🙂jeg har lyst å kjøp en kvinnelig valp🙂takk

...
Du liker denne siden