Valpeblogg

Valpene er nå blitt 2 uker. Den siste uka har vært ganske rolig for både valper og oppdretter. Eden ligger fortsatt stort sett hele tiden med valpene, men nå på slutten av uke 2 så har ho endelig vært klar for tur igjen.

Valpene spiser og sover og det er veldig ro i valpekassa, noe som betyr at de trives, er varme og mette. De fleste valpene begynner nå å nærme seg 1 kg. De tre minste to tisper og en hann ligger halvkiloen etter. De behøvde litt beskyttelse av patten de hadde når de spiste i begynnelsen av uka da de store bare dytta de bort, men nå tar de en patt og ingen klarer å ta den fra de. 

De siste par dagene har jeg sett antydning til at øynene er i ferd med å åpne seg. Valpene går også mye mer oppreist nå. De holder hodene oppe og bakbeina blir begynt å satt under seg når de går.

Forrige søndag klokka 11.30 ble den første valpen født. Tilsammen ble det født 17 valper. Dessverre hadde det nok vært litt for fullt i den magen for 4 var født døde. Eller 3 var født døde go den 4. døde nok pga surstoffmangel i livmora. Han var sistemann, kom med rumpa først og var både uten fosterhinner og navlestrengen var av. Vi dro en tur til veterinæren helt på slutten av fødselen for Eden begynte å ha litt grønne avflytninger fra livmora og det betyr at noe kan gå veldig galt. Det viste seg at det var to valper igjen der, den ene ei lita tispe på 170 gram ble født i bilburet på vei til veterinæren og krabbet rundt inni buret når jeg åpnet det. Frisk og rask.

Dessverre så mista vi to til på dag 2 og dag 3. Den ene var en tispe som var fryktelig lita og underernært når ho kom til verden, ho veide 150 gram og jobba på, dessverre så klarte vi ikke å redde henne. På dag 3 ble en av hannene avlivet pga at den hadde et lite hull i ganen, men stort nok til at han ikke klarte å suge å få seg mat. Dette ville ikke ha reparert seg selv.

Kullet besto av valper som veide fra 150 gram til 368 gram. Et forholdsvis ujevnt kull vektmessig, men de 11 som er her nå er sterke, livskraftige valper med god matlyst. De er runde og gode om magene sine og det er ro og fred i valpekassa. 

Eden har vært helt utrolig. Ho begynte faktisk sitt liv som mor med å bli redd og nesten litt sint på valpene, men det gikk fort over til varm og omtenksom morsfølelse. Fortsatt tilbringer ho 90 % av all tid i valpekassa med valpene. Valpene veier nå fra 320 gram til 624 gram så ujevnheten fortsetter fordi alle vokser i sin egen vekstkurve. Nå vet jeg av erfaring at størrelsen nå som valp har ingenting å si for hvem som blir størst som voksen.

Det er veldig deilig å ha kommet seg fram til at valpene har blitt 1 uke, det er stritt å ta vare på nyfødte valper i såpass store kull for man må passe på at alle får mat i løpet av dagen og natta. 

Eden og valpene 1 uke gamle

Nyeste kommentarer

22.05 | 18:01

Hei,
Vi er et par som ønsker å skaffe oss en dverpuddelvalp. Har dere valpeplaner ila vår/sommer 2020? Gjerne ta kontakt med oss, vi kan tilby et godt hjem.

...
29.07 | 20:43

Hei! Sendt dere mail Anne-Mette

...
29.07 | 00:17

Hei! Vi er et par med voksne barn og har lyst på hund. Vi har hytte i Aremark og ønsker en ny følgesvenn. Vi driver ikke med jakt men elsker turer i skogen.

...
21.10 | 15:42

Hei.
Er jeger, men ennå ikke prøvd jakt med hund. Vi er en familie som ønsker oss en irsk setter valp (tispe). Håper dere tar kontakt på tlf 41251958.

...